Dags att utöka hushållet

Det har sina fördelar att bo ensam, det har det definitivt. Men å andra sidan så kan det bli lite ensamt ibland också, även om jag har min musik. Så nu funderar jag på om inte hushållet borde utökas, för att göra så att lägenheten känns lite mindre tom. Nu är det inte så att jag funderar på att få någon annan människa att flytta in här utan jag talar helt enkelt om ett djur, närmare bestämt en katt. Jag funderade också på hund, men att ta hand om en hund känns som ett betydligt större projekt.

Men därmed inte sagt att det inte är ett stort projekt att skaffa katt också! Självklart inte, och jag behöver definitivt läsa på en hel del så att jag inte av misstag gör en massa dumheter. Visst kommer man rätt så långt med sunt förnuft, men det som det sunda förnuftet säger är ibland uppåt väggarna fel. Så det gäller att läsa på om skötsel, kattmat och liknande innan jag gör slag i saken. Såvitt jag förstår sker den mesta misskötseln av djur inte av elakhet utan på grund av okunnighet, en oförmåga att förstå att djur inte är människor. Djurmisshandel, om än av misstag, vill jag inte göra mig skyldig till!

Jag kommer alltså inte att rusa in i det utan först försäkra mig om att jag verkligen har allt som krävs för att ta hand om en katt. Sedan är det ju också så att katter inte växer på träd (de är en rotfrukt), och det således gäller att hitta en som passar. Något som jag förstår inte alltid är det lättaste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *